Tomislav Vukšić, gitara, Youngmasters

Tomislav Vukšić

GUITAR

8. 2021.

Tomislav Vukšić (Zagreb, 1980.) stekao je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u razredu Ratka Podvorca. Gitaru je diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u razredu Darka Petrinjaka 2005., a dvije godine kasnije završio je poslijediplomski studij na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u razredu Zorana Dukića.

Pohađao je majstorske tečajeve vodećih svjetskih gitarista i pedagoga kao što su Pavel Steidl, Carlo Marchione, Pablo Márquez, Aniello Desiderio, Timo Korhonen, Angelo Gilardino, Thomas Offerman, Ana Vidović, Hubert Käppell i drugi.

Ostvario je niz zapaženih nastupa u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Češkoj, Portugalu, Švicarskoj i Nizozemskoj. Za vrijeme poslijediplomskog studija dodijeljena mu je prestižna stipendija Huygens Scholarship Programme namijenjena najnadarenijim studentima.

Dobitnik je niza visokih nagrada na državnim natjecanjima kao i na međunarodnim gitarističkim natjecanjima: Državno natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa 2003. (Dubrovnik, 2. nagrada), Festival Internacional de Guitarra Clássica Guitarmania 2006. (Almada, Portugal, 1. nagrada), Twents Gitaar Festival 2007. (Enschede, Nizozemska, 2. nagrada), Alhambra Gitaar Festival 2007. (Alkmaar, Nizozemska, 1. nagrada i nagrada publike).

Član je gitarskog tria Elogio (uz Pedra Rodriguesa i Petrita Ҫekua). Zaposlen je kao docent na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Lecturers