Claudia Visca

Claudia Visca

SOLO PJEVANJE

10. – 16. 4. 2023.

Sopranistica Claudia Visca, rođena u New Yourku, diplomirala je pjevanje na uglednom Curtis Institute of Music u Philadelphiji u klasi Eufemije Giannini, profesorice Anne Moffo. Fulbright stipendija odvela ju je na Hochschule fur Musik Wien gdje je zaključila svoje obrazovanje pod vodstvom Ks. Hilde Rossel-Majdan i Antona Dermota.

Za vrijeme svoje duge karijere, Claudia Visca gostovala je u više od 25 opernih kuća u Europi, među kojima su i one u Amsterdamu, Berlinu, Kölnu, Ženevi, Münchenu, Beču i Zürichu. U više od 2 000 izvedbi, nastupila je s više od 75 opernih i operetnih uloga te uloga u mjuziklima, a nastupala je i na brojnim koncertima. Claudia Visca surađivala je s uglednim dirigentima, redateljima i umjetnicima: Eugene Ormandy, Gustav Kuhn, Istvan Kertesz, Miguel Gomez-Matinez, Sandor Vegh, Raphael Frühbeck de Burgos, Pina Bausch, Christine Mielitz, Marcel Prawy, Bruno Canino, Rudolf Serkin, članovi Guarneri Kvarteta, Edith Mathis, Agnes Baltsa i Placido Domingo. Vrhunac karijere Claudie Visce bila je uloga Marie u West Side Story pod dirigentskim vodstvom skladatelja Leonarda Bernsteina.

Od 2000. do 2003., Claudia Visca radila je kao profesor pjevanja na Hochschule fur Musik Cologne. Kao profesor pjevanja na Sveučilište za glazbu i scensku umjetnost u Beču djeluje od 2003. Profesorica Visca održava seminare vokalne tehnike i u Australiji, Austriji, Bugarskoj, Kini, Hrvatskoj, Češkoj Republic, Engleskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Japanu, Norveškoj, Poljskoj, Srbiji i SAD-u.

Njezini studenti pobjednici su mnogih međunarodnih natjecanja te nastupaju u velikim opernim kućama širom svijeta, poput opernih kuća u Amsterdamu, Barceloni, Berlinu, Bologni, Ženevi, Hamburgu, Londonu, Madridu, Moskvi, Münchenu, New Yorku, Parizu, Pragu, Rimu, Beču, Varšavi i Zagrebu.

Predavači