Marko Zupan
Nataša Veljković, glasovir

MARKO ZUPAN, flauta

NATAŠA VELJKOVIĆ, klavir

F. Schubert, F. Chopin, R. Tillmetz

Subota, 18.8 u 20 sati

Salon kurije Hamor // Hamor 15, Samobor
U povijesnom ambijentu Salona kurije Hamor, 18. će kolovoza ciklus otvoriti za ovu prigodu formiran duo proslavljene pijanistice Nataše Veljković i slovenskog flautista Marka Zupana. Ovi vrsni glazbenici tom će prigodom izvesti djela Franza Schuberta, Frederica Chopina i Rudolfa Tillmetza.

PETRIT ÇEKU, gitara

J. S. Bach, F. Sor, S. Fumić, F. Tarrega

Subota, 25.8 u 20 sati

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije Franjevačkog samostana u Samoboru // Langova 16, Samobor

Drugi koncert majstorskog ciklusa bit će poslastica za sve ljubitelje klasične gitare, a osobito za mlade gitariste. U subotu, 25. kolovoza u 20.00 sati kosovko-hrvatski gitarist Petrit Çeku na svom će koncertu izvoditi izabrane skladbe Johanna Sebastiana Bacha, Fernanda Sora, Slavka Fumića i Francisca Tárrege – koje su ujedno dio standarnog repertoara klasične gitare u glazbenim školama. Zasigurno će im ovaj virtuoz svjetskog glasa udahnuti posebnu ljepotu i dati svoj osebujni umjetnički obol, a publici, ispred raskošnog baroknog oltara u Franjevačkoj crkvi, pružiti nezaboravni glazbeni doživljaj.

TOBIAS STOSIEK, violončelo

J. S. Bach: Sonate i partite za violinu solo (BWV 1001 – 1006)

Ponedjeljak, 27.8. u 19 sati

Kapela Sv. Mihalja // Taborec 3A, Samobor

Za one najistančanijeg ukusa i ljubitelje glazbe Johanna Sebastiana Bacha, nezaobilazan će biti koncert austrijskog violončeliste Tobiasa Stosieka. U  kapeli Sv. Mihalja, 27. kolovoza u 19.00 sati, maestro Stosiek će, premijerno u Hrvatskoj, izvesti svih 6 Bachovih sonata i partita za violinu solo, u vlastitoj obradi za violončelo.

Ulaznice možete kupiti na ulaznice.hr ili na mjestu događaja prije koncerta.