YM Voice 2019 Samoborski muzej

Opis majstorskih tečajeva

a) Svi majstorski tečajevi uključuju četiri do pet sati individualne nastave tijekom trajanja kursa.
Kod nekih kurseva, primjerice Youngmasters Voice, sudionici modu odabrati jedan, dva ili pet sati individualne nastave tijekom trajanja kursa.

b) Polaznici imaju mogućnost prisustvovati ostalim satovima koje vodi predavač kao i svim drugim edukativnim događanjima (predavanjima, majstorskim tečajevima i ljetnim školama, tribinama i dr.).
Poželjno je da svaki od polaznika unaprijed odabere satove svojih kolega koje želi slušati. Izbor odabranih satova može ovisiti o izvođaču, ali i o programu koji se izvodi. Na zahtjev polaznika organizator se obvezuje umnožiti potreban notni materijal kako bi se prilikom slušanja satova mogli zapisivati i komentirati. Dakle, masterclass uključuje ne samo aktivni, već i slušalački dio, tzv. pasivni. Stoga će svi kandidati tjedan dana prije početka masterclassa e-mailom biti obaviješteni o rasporedu satova. Program na kojem će izvođači raditi s predavačem bit će najavljen od svakog sudionika ponaosob na uvodnom satu, odnosno otvaranju masterclassa. Polaznik može stoga unaprijed odabrati kojeg kolegu želi slušati, odnosno, obradi koje skladbe želi prisustvovati.

c) Za aktivan rad s profesorom preporučamo odabrati minimalno tri skladbe. Ako se radi o cikličkom djelu, temi s varijacijama ili nekoj podužoj skladbi koju je kandidat pripremio, ona se može obrađivati na nekoliko sati majstorkog tečaja.
Polaznicima Youngmasters Voice programa preporučamo odabrati arije / cavatinu, cabalettu ili cijelu scenu koju bi htio obraditi na satu s profesorom no također im preporučamo solo popijevke (jednu ili ciklus) te duete ili ansamble iz opera po njihovom izboru.

d) Aktivni polaznici majstorskih tečajeva gitare, violončela, klarineta i saksofona sudjeluju u radu istorodnog ili mješovitog komornog ansambla.

e) Za polaznike majstorskog tečaja klavira osiguran je instrument za svakodnevno vježbanje.
Polaznicima Youngmasters Voice programa osiguran je prostor za vježbanje i upjevavanje te probe s korepetitiorom ovisno o odabranoj opciji.

f) Polaznici imaju priliku ostvariti solo nastup na jednom ili dva koncerta.

g) Na središnjem Youngmasters gala koncertu nastupaju komorni sastavi i nekoliko solista prema odabiru stručnog tima i umjetničkog ravnatelja.

Prijavi se!

Slobodno vrijeme

Organizirano slobodno vrijeme nudi mnoge sadržaje kao što su kupanje na bazenima, piknik na samoborskom Vugriščaku, biljar i dr.,

Saznajte više

Ljetna škola

Pogledajte više o ljetnoj školi

Saznajte više