Youngmasters Voice s Claudiom Viscom, seminar za pjevače, prvi se put pojavio na Youngmastersu u rujnu 2019. godine, na poticaj mladog tenora iz Zagreba, Mateja Predojevića Petrića.

Već sljedeće godine zaživio je kao zasebni projekt, a s takvim konceptom nastavljamo i ove godine. Seminar profesorice Visce održat će se od 10. do 16. travnja, netom nakon uskršnjih blagdana. Kroz šestodnevni majstorki tečaj profesorica Visca će mladim nadarenim pjevačima otkrivati nove tajne pjevačkog umijeća, usmjeravati ih u razvojnoj  sferi njihovih trenutnih glasovnih sposobnosti, pomoći im u pronalaženju osobnog stila i repertoara. U svemu tome pjevače će budno pratiti iskusni pjevački korepetitor – Ivan Pernicki. Profesionalni pjevači i nadasve pjevački pedagozi imat će priliku pratiti rad sa studentima pjevanja i mladim pjevačima te tako skupljati dragocjena znanja i iskustva od svjetski priznate i iznimno tražene pjevačke pedagoginje.

Osim pjevačkog usavršavanja polaznicima seminara ponovo nudimo mogućnost sudjelovanja u izboru za nastup s Festivalskim orkestrom na Youngmasters Gala koncertu u kolovozu ove godine.

Svim zainteresiranim polaznicima/-ama također nudimo sudjelovanje u dopunskom projektu Glas i gitara. Namijenjen je onima koji žele proširiti svoj repertoar i okušati se u jednoj suptilnoj komornoj formi osobito omiljenoj u renesansi, prisutnoj kroz solo pjesmu klasike i romantizma, nezaobilaznoj u glazbi 20 stoljeća.

Prijave će biti otvorene od 1. veljače do 1. ožujka. 2023., odnosno do popunjavanja slobodnih mjesta. Broj aktivnih polaznika ograničen na 10.

masterclass pjevanja s profesoricom Claudiom Visca

 

Josipa Gvozdanić i Gaja Napast u pratnji Festivalskog orkestra,
Youngmasters Gala koncert, kolovoz 2022.

 

Glas i gitara