Youngmasters Voice noviji je projekt Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika. Pjevački masterclass prvi se puta pojavio na Youngmastersu u rujnu 2019. godine, na poticaj mladog tenora iz Zagreba, Mateja Predojevića Petrića. Majstorski tečaj tada je vodio ugledni pjevački pedagog iz Milana Anatoli Goussev. Svojim osebujnim pristupom i radom na pjevačkoj tehnici oduševio je polaznike, redom studente završnih godina studija pjevanja te profesionalne mlade pjevače. Petodnevni majstorski tečaj završio je reprezentativnim koncertom u Galeriji Prica. Koncert je oduševio publiku, a sjajnom reportažom cijeli je događaj popratila Televizija Zapad.

Ove godine na Youngmasters Voice dolazi Claudia Visca, čuvena pjevačka pedagoginja iz Beča, izuzetno omiljena kod hrvatskih studenata pjevanja. Kroz osmodnevni kurs mladim će nadarenim pjevačima otkrivati nove tajne pjevačkog umijeća, usmjeravati ih u razvojnoj  sferi njihovih trenutnih glasovnih sposobnosti, pomoći im u pronalaženju osobnog stila i repertoara. U svemu tome pjevače će budno pratiti iskusan pjevački korepetitor – Ivan Pernicki.

Zbog velike zauzetosti profesorice Visce  seminar je dogovoren još u ožujku prošle godine, u vrijeme u kojem nismo ni snivali o tome koliko će nam ugroza zvana COVID 19 promijeniti svakodnevnicu, te dovesti kulturni život i reproduktivne umjetnike u stanje mirovanja i stagnacije. Mnogi su festivali otkazani, no u mi ostajemo u čvrstoj vjeri da ćemo i u izvanrednim okolnostima naći načina i u potpunosti realizirati ovaj vrhunski kurs. Povjerenje i zadovoljstvo organizacijom koje nam godinama iskazuju naši mnogobrojni polaznici neka bude zalog za uspješnost i ovog projekta.