Morana Pešutić

Morana Pešutić  diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka, a postdiplomski studij završila je u Nizozemskoj u  klasi Zorana Dukića na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Za vrijeme svog školovanja usavršavala se i na brojnim seminarima koje su vodili istaknuti gitaristički pedagozi iz Hrvatske i inozemstva ( Pavel Steidl, Leo Brouwer, Aniello Desiderio, Carlo Marchione, Marcin Dylla, Marco Socias, Istvan Römer, Laura Young, William Kanengiser i drugi)

Nastupala je kao solist i u raznim komornim sastavima diljem Hrvatske i Europe. Od 2014. godine redovito nastupa  kao član gitarskog dua Coulé, te u duima s flautom i klarinetom.

Od 2009. godine bavi se i pedagoškim radom a trenutno radi kao profesorica gitare u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.  Njeni učenici postižu zamjetne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.
Morana je i članica žirija na natjecanjima klasične gitare, te drži seminare i majstorske tečajeve.

Osim koncertne i pedagoške djelatnosti bavi se i promicanjem kulture klasične gitare te je, između ostalog, bila idejni začetnik i suosnivač  Zagreb Guitar Festivala kao i umjetnička ravnateljica Festivala u njegova prva dva izdanja. 2017. godine  preuzima umjetničko i organizacijsko vodstvo Međunarodne ljetne škole „Youngmasters“ u Samoboru, a 2018. u suradnji s Vesnom Faullend, pokreće međunarodno gitarističko natjecanje „Ida Presti“.