Morana Pešutić, gitara, youngmastersMorana Pešutić počela je učiti gitaru s osam godina u klasi profesorice Vesne Faullend Heferer u Samoboru, a obrazovanje nastavlja u klasi profesorice Ivane Trogrlić. Diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka, nakon čega upisuje poslijediplomski studij na Kraljevskom konzervatoriju u Haagu u klasi maestra Zorana Dukića. Magistrirala je 2009. godine, a tijekom svog školovanja usavršavala se i na brojnim seminarima koje su vodili istaknuti gitaristički pedagozi iz Hrvatske i inozemstva (Pavel Steidl, Aniello Desiderio, Carlo Marchione, Laura Young, Marco Tamayo, Marcin Dylla, William Kanengiser, Marco Socias, Leo Brouwer, Ante Čagalj, Istvan Römer, Goran Krivokapić, Ana Vidović,…).
Bila je aktivna i u nekoliko komornih sastava, a 2007. godine postaje suosnivač The Hague Guitar Quartet-a, čiji su članovi iz Poljske, Rusije i Mexica.

Morana je nastupala diljem Hrvatske, kao i u Italiji, Sloveniji, Nizozemskoj, Poljskoj, Njemačkoj i Crnoj Gori. Posljednjih godina svira u Amicorde Guitar Triu, a od ove godine surađuje i s violinisticom Andreom Haber, te gitaristom Tomislavom Vasiljem.

Trenutno radi kao profesorica gitare u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu, te Privatnoj glazbenoj školi ‘Bonar’, a njezini učenici postižu zamjetne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Morana je također i član žirija na natjecanjima klasične gitare, drži seminare i majstorske tečajeve, a od 2013. godine je umjetnička ravnateljica Youngmasters International Guitar Summerclass-a.

[button link=”/?page_id=280″ type=”big” color=”purple”] PRIJAVI SE![/button]