zeljka-vojvoda

Željka Vojvoda rodjena je u Zagrebu 1982.godine. Diplomirala je klavir na Muzičkoj Akademiji u klasi prof. Ante Milića  2005.godine. Trenutno predaje klavir i korepeticiju u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru. Kroz dugogodišnje bavljenje korepeticijom i komornom glazbom njeguje vrlo širok repertoar te surađuje s brojnim glazbenicima , a osim na Youngmasters seminarima, korepetitor je i u Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi Pučišća na Braču.  2015. godine bila je službeni korepetitor na natjecanju Bistrički Zvukolik.  2013. sudjelovala je na Dubrovačkim ljetnim igrama kao umjetnički suradnik korepetitor na operi W. A. Mozarta  Cosi Fan tutte , pod ravnanjem maestra Olivera Gilmorea.

Kao orkestralna glazbenica surađivala je sa orkestrom Filharmonije u Lugansku (Ukrajina) , orkestrom HRT-a , Simfonijskim puhačkim orkestrom OSRH, te Zadarskim komornim orkestrom. Kao solistica nastupala je 2011. sa Hrvatskim komornim orkestrom u Zagrebu (pod ravnanjem dirigenta Mirana Vaupotića)  te je tom prigodom praizvela Klavirski koncert talijanskog skladatelja Roberta Di Marina. Isti je koncert i snimila sa Ruskim simfonijskim orkestrom Prokofjev iz Moskve , te je objavljen na albumu Elegia (Classic Concert records). 2018. je s mladim saksofonistom Janom Tominićem sudjelovala na Euroviziji mladih glazbenika u Edinburghu , gdje su održali recital u Polufinalu te ugledne manifestacije.

Članica je ženske klape Dišpet od 2003., s kojom osvaja brojna međunarodna i domaća priznanja, uključujući diskografsku nagradu Porin za najbolju folklornu pjesmu , a klapa je dosad objavila 5 samostalnih nosača zvuka.