Tomislav Vasilj

Tomislav Vasilj (Hrvatska), rođen je u Zagrebu 1973. godine. Gitaru je učio u klasi prof. Josipa Burjana i kasnije kod prof. Alemke Orlić. Nakonmature nastavio je školovanje na Musikhochschule u Grazu gdje je i diplomirao 1998. godine u klasi prof. Martina Myslivečeka.

Za vrijeme studija usavršavao se kod eminentnih svjetskih gitarista: Pavela Steidela, Alvara Pierrioa, Juana Carlevara i drugih. Od 1999. godine radi kao profesor gitare na glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Zbog svog iznimnog pedagoškog dara i ostvarenih rezultata na tom području vrlo je omiljen i tražen profesor. Zadnjih godina bio je i član ocjenivačkih sudova na hrvatskim natjecanjima učenika i studenata glazbe u disciplini gitara.

Ono što ga je osobito odredilo kao umjetnika izvođača je Zagrebački gitaristički kvartet, čiji je član od 2003 godine. S ovim je ansamblom ostvario nastupe diljem svijeta, nastupao je na nekoliko prestižnih natjecanja komorne glazbe te premijerno izveo velik broj djela napisanih za taj sastav. Sa Zagrebačkim gitarističkim kvartetom snimio je i nosač zvuka Da fuga a milonga, a trenutno je u pripremi i novi. Samozatajni umjetnik, idealni profesor i sjajni komorni glazbenik, u skladu sa svojim iskustvom i zrelošću, zaključiti će naš ovosezonski program u kolovozu.

[button link=”/?page_id=280″ type=”big” color=”purple”] PRIJAVI SE![/button]