Youngmasters predavači - Nenad Merle, violinaProfesor Nenad Merle (Zagreb, 1956) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Martina Barića.

Profesor je violine i komorne glazbe na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu te niz godina pročelnik odjela za gudače, a od 1988. do 1991. godine i ravnatelj škole.

Odgojio je mnoge naraštaje mladih violinista. Njegovi učenici redovito nastupaju na brojnim koncertima, natjecanjima i smotrama, snimaju za radio i televiziju, ostvarujući vrlo zapažene nastupe, dokazane visokim ocjenama struke, kritike i publike. Na domaćim i međunarodnim natjecanjima osvojili su 119 nagrada, od kojih 51 prvih, 38 drugih, 9 trećih, specijalnu nagradu EMCY-a i ostale.

Od 32 učenika koji su maturirali u njegovoj klasi, 25 je upisalo i diplomiralo ili još studira na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu i van Hrvatske.

Član je mnogih ocjenjivačkih sudova na međunarodnim, državnim i regionalnim natjecanjima. Sudjeluje u izradi nastavnih planova i programa. Mentor je studentima MA u predmetu metodika i mladim nastavnicima koji pod njegovim mentorstvom uspješno polažu stručni ispit.

Član je Hrvatske udruge orkestralnih i komornih umjetnika, te niz godina djeluje u mnogim orkestrima (Komorni orkestar Gaudeamus, Hrvatski komorni orkestar, Simfonijski orkestar HRT–a, Zagrebačka filharmonija, Varaždinski komorni orkestar …) s kojima nastupa u domovini i inozemstvu (Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Francuska, Italija, Lihtenštajn, Mađarska, Njemačka, Slovačka, Slovenija, Srbija, Švicarska, Turska …).

Dobitnik je Godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za 2002. godinu, a iste godine Agencija za odgoj i obrazovanje RH imenuje ga voditeljem međužupanijskog stručnog vijeća za violinu i violu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Agencija za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, četiri puta dodjeljuje mu priznanje “za vrstan rad s učenicima”.
2006. godine napreduje u zvanje profesor mentor, a dvije godine kasnije i u zvanje profesor savjetnik.

[button link=”/?page_id=280″ type=”big” color=”purple”] PRIJAVI SE![/button]