Maja FleischmanMaja Fleischman se rodila u obitelji glazbenika, a njen glazbeni put je započeo s navršene četiri godine. Njena prva učiteljica je bila mama, zatim je dvije godine bila u razredu prof. Vasilija Meljnikova, a sa trinaest godina je ulogu učitelja preuzeo njen otac. Nakon uspješno položene mature u Gimnaziji Ledina, upisala se na Visoku školu za glazbu u Beču, gdje je studirala tri godine u razredu prof. Michaela Frischenschlagerja i prof. Evgenije Tchugajeve. Nakon umirovljenja prof. Tchugajeve se vratila u Ljubljanu, gdje je nastavila studij u razredu prof. Dejana Bravničara i 2003. godine diplomirala s odličnim uspjehom.

Tijekom školovanja je na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojila 7 prvih, 6 drugih i 3 treće nagrade. Koncertirala je u Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Švicarskoj, Španjolskoj i Portugalu.

Redovito je pohađala majstorske seminare kod najuglednijih pedagoga iz cijelog svijeta: prof. Evgenija Tchugajeva (Beč), prof. Zenaida Gillels (Boston), prof. Pavel Vernikov (Modena), prof. Asja Koushner (Moskva), prof. Alice Schonfeld (Los Angeles), prof. Dejan Bravničar (Ljubljana), prof. Konstantin Bogino (Pariz), prof. Igor Gavriš (Moskva).

Od 2001. godine svira u Slovenskom klavirskom triju sa pijanistom Mihom Štokljem i violončelisticom Sanjom Repše. 2002. godine su na 31. Natjecanju mladih glazbenika Republike Slovenije osvojili prvu nagradu u najvišoj kategoriji te su dobili i posebnu nagradu Slovenske filharmonije (koncert sa simfonijskim orkestrom u sezoni 2002/03), Glazbene omladine Slovenije (koncerti po Sloveniji u okviru ciklusa GM ODER) i Ministarstva za obrazovanje i sport (stipendiju za sudjelovanje na ljetnom majstorskom tečaju). Sa Slovenskim klavirskim trijem su također bili pozvani na turneju, ciklus koncerata po Rusiji i Španjolskoj. U Rusiji su nastupali sa Akademskim simfonijskim orkestrom na Kavkazskim Mineralnim vodama Ministarstva za kulturu Ruske federacije pod palicom Romana Beliševa te izveli Beethovenov Trojni koncert, a Maja i Sanja još i Brahmsov Dvojni koncert.

Od 2003. godine Maja je redovito zaposlena u Glazbenom ateljeu Tartini – prvoj privatnoj glazbenoj školi u Sloveniji – te se dodatno još redovito, umjetnički i pedagoški usavršava kod vrhunskih predavatelja. Njeni učenici su na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojili više prvih i drugih nagrada. U Glazbenom ateljeu Tartini je pročelnica gudačkog odjela. Suoblikovala je Program za usposobljavanje profesora violine, kojeg izvode u GA Tartini te je mentor mladim profesorima violine.

[button link=”/?page_id=280″ type=”big” color=”purple”] PRIJAVI SE![/button]