paolo_pegoraro PAOLO PEGORARO rođen je u Bassano del Grappa 1968. godine. Glazbu je počeo učiti u ranoj dobi te odmah pokazao izrazitu nadarenost. Diplomirao je na konzervatoriju “Benedetto Marcello” u Veneciji u klasi Tommasa de Nardis. Godine 2003. izabran je za najboljeg talijanskog gitarista godine od strane čitatelja časopisa „Guitart“.

Kritičari iz svijeta glazbe cijene njegovu neobičnu dubinu i umjetnički senzibilitet. Dobitnik je mnogih nagrada na prestižnim natjecanjima, a redovito nastupa i na velikim festivalima diljem Europe, SAD-a, Južne Amerike, Afrike i Azije.

Pegoraro također redovito podučava, pa je sa suprugom Angelom Tagliariol i šest kolega sa studija osnovao Segovia Guitar akademiju, školu priznatu na međunarodnoj razini na kojoj studiraju polaznici iz različitih zemalja svijeta. Od 2010. godine profesor je na “Universität für Musik und darstellende Kunst” u Grazu (Austrija). Mnogi njegovi studenti održavaju velike koncerte i osvajaju nagrade. Tijekom godina njegovi su studenti osvojili više od 170 nagrada na velikim nacionalnim i međunarodnim natjecanjima (Pittaluga u Alessandriji, Tarrege u Benicassim, Arcas Almeria, Segovia La Herradura, Parkening u Malibu, Sor u Rimu, Gargnano).

Osnivač je i umjetnički direktor Pordenone Guitar Festivala koji se održava u Pordenoneu zadnjih 18 godina. Često je pozivan da bude dio žirija na glazbenim i gitarističkim natjecanjima, kako u Italiji tako i u inozemstvu. Također održava redovite majstorske radionice diljem svijeta.

Godine 2010. postao je dio “obitelji D’Addario”.

 

[button link=”/?page_id=280″ type=”big” color=”purple”] PRIJAVI SE![/button]