Youngmasters Excellent 2017. na Proljetnom seminaru Zorana Dukića 

Samobor, Dvorana GŠ Ferdo Livadić, nedjelja, 5. ožujka 2017. u 20.00 sati

plakat Dukic1Tradicionalni proljetni odjek Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika, pod nazivom Youngmasters Excellent, ove će se sezone oglasiti u Samoboru na koncertu polaznika majstorskog tečaja Zorana Dukića, nesumnjivo jednog od najvećih i najpriznatijih gitarista današnjice. Nastavnici, studenti i učenici klasične gitare iz zemlje i inozemstva  pohađati će trodnevni seminar u prostorijama Malog muzičkog ateljea i učionicama Littere, a koncert najambicioznijih održat će se u  u Dvorani GŠ Ferdo Livadić, u nedjelju. 5.ožujka u 20.00 sati. Događaj ima sofisticiranu natjecateljsku notu: posjetitelji koncerta ostvaruju pravo sudjelovanja u glasovanju za izbor najbolje izvedene skladbe na koncertu .

Interpreta odabrane skladbe s najvećim brojem glasova po izboru publike MMA nagrađuje posebnom nagradom:

  • samostalnim koncertom na Festivalu Youngmasters u kolovozu godine
  • novčanim bonom u iznosu od 200 € za troškove aktivnog sudjelovanje na 7. međunarodnoj ljetnoj školi mladih glazbenika u Samoboru  (19. – 31.8. 2017.)

Na koncertu će nastupiti

 Luka Vidović, Eva Knežević, Nissa Metlillo, Ana Čižmek, Antun Iveković, Stjepan Bosilj,Marija Crljen Miroslav Mrass i Katja Varga. Da je Samobor već dugo gitaristička meka potvrdit će i gost ovog koncerta – Gitaristički ansambl grada Samobora.

Program koncerta bit će objavljen u subotu, 4. ožujka 2017. godine.

   

     Youngmasters Excellent u Muzeju Mimara,   u nedjelju, 22. ožujka 2015. 

 

Koncert počinje u 11.00 sati

 UVODNA RIJEČ

 plakat M5-page-001 - CopyMladost, stvaralački naboj i promicanje novih umjetničkih ideja niti su vodilje Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika- Youngmasters iz Samobora, a današnji je koncert njen najzvučniji ranoproljetni odjek.

Između pedesetak prošlogodišnjih polaznika odabrana je nekolicina solista s faktorom izvrsnosti. Njihovo su umijeće i nadarenost mnogo puta do sada okrunjeni sjajnim priznanjima i nagradama. Osim njih, međutim, danas Vam predstavljamo i nekolicinu učenika glazbe  koji svoju  izvrsnost izgrađuju postupno i  samozatajno, onih,  čiji trud i nadarenost tek trebaju biti prepoznati. Ovaj projekt  stoga na osebujan način odgovara sveprisutnoj kompeticiji, danas uobičajenoj u stasanju mladih glazbenika. Youngmasters Excellent, naime, slavi cjelovito glazbeno predstavljanje u sinergiji s drugim umjetnostima i umjetničkim izričajima. Ove godine on se događa u koncertnom prostoru Muzeja Mimara. U inspirativnom okruženju svevremenske vizualne umjetnosti, u prozračnosti jednog nedjeljnjog proljetnog jutra, sjediniti će se slike, prostor i glazba. Želja nam je ovim događajem vrlo mladim izvođačima pružiti još jedno novo koncertantno iskustvo, a publici osebujni glazbeni doživljaj. Također, zahvaljujemo stalnim glazbenim pedagozima naših izvođača na savjesnom pripremanju svojih učenika i studenata za ovaj nastup, roditeljima na požrtvovnosti i povjerenju, a publicina podršci.

Naposlijetku samim mladim izvođačima hvala na nezaboravnom glazbenom doživljaju kojemu idemo u susret.

 Za organizacijski tim

                                                                                                                 Vesna Faullend Heferer

 

 

 

 

Youngmasters Excellent u Foyeru HNK, nedjelja 30. ožujka 2014.

youngmasters-excellent-fotka

 

 

 

 

 

 

Youngmasters Excellent u Židovskoj općini Zagreb, nedjelja 12. lipnja 2013.

 

 

 

Youngmasters Excellent u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, subota 24. ožujka 2012.

Ymgs exc-plakat 2012-page-001