Gitarski orkestar

Iskustvo je pokazalo da komorno i orkestralno sviranje na Youngmastersu učenicima donosi najveće veselje. Većina glazbenih škola nema gitarski orkestar kao oblik skupnog muziciranja, te se učenici gitare od 3. razreda upućuju na zborno pjevanje. Ako pak i postoji orkestar zbog prenatrpanog rasporeda tijekom školske godine on može predstavljati prekomjernu obvezu. U ljetnoj školi, pak, učenici rasterećeni učenja i napornih školskih obveza, orkestralnom muziciranju pristupaju s puno većim interesom i entuzijazmom.

Zašto?

Razlog br. 1

Kroz muziciranje u velikom gitarskom ansamblu polaznici se upoznaju s mnogim vršnjacima iz drugih gradova i država, iz različitih škola i edukacijskih usmjerenja i, naposlijetku, iz različitih kultura. Njihova povezanost ostvaruje se kroz zajedničku ljubav prema glazbi i želji za napredovanjem. Kroz sviranje u orkestru stječu se nova prijateljstva, a zajednički nastup jača samopouzdanje na sceni.

Razlog br. 2

U stručnom smislu svakom učeniku ponaosob sudjelovanje u velikom gitarskom ansamblu donosi značajan napredak u razumijevanju orkestralne partitue i u ovladavanju notnim tekstom á vista. Temeljitim sekcijskim probama kao i neizbježnim radom na dionicama s dirigentom – profesorom gitare, svaki pojedinac imat će priliku napraviti iskorak u vještini sviranja.

Razlog br. 3

Treći razlog zašto valja sudjelovati u Ljetnom orkestru leži u činjenici da će svi njegovi članovi postati aktivni sudionici velike festivalske svečanosti kroz koju će doživjeti atmosferu Youngmastersa što će im kao pozitivno iskustvo nesumnjivo ostati u trajnom sjećanju bez obzira hoće li jednog dana postati profesionalni glazbenici ili će se glazbom baviti iz ljubavi.

Razlog br. 4

Prijavom na Ljetni orkestar učeniku se također otvara prilika za praćenja individualnih satova ljetne škole gitare i majstorskih tečajeva, slobodan ulaz na koncerte polaznika kao i na sva edukativna događanja u sklopu Youngmastersa.
Sve zajedno bit će za učeni-ka/-cu nemjerljivo velik poticaj za daljnji napredak u bavljenju glazbom i instrumentom.

Dobrodošli!

*NAPOMENA: Ukupna kotizacija za Ljetni orkestar iznosi 400,00 kn.
Redovni polaznici ljetne škole gitare i majstorkih tečajeva gitare ne prijavljuju gitarski ljetni orkestar kao posebni program, već im je sviranje u orkestru/komornom ansamblu uključeno u cijenu kotizacije.

Program rada

• ukupno 15 dionica i orkestralnog sviranja
• slobodan ulaz na sve majstorke tečajeve i koncerte polaznika
• sudjelovanje u programu Komorna glazba na ulici
• nastup na Open air koncert
• nastup na Gala koncertu
• diploma o sudjelovanju u Youngmasters ljetnom orkestru

 

Prijavi se!

Prijava

Prijave su moguće online klikom na link PRIJAVA.
Zadnji rok prijave je 30. 6. 2018.

Kotizacija

Kotizacija za Ljetni orkestar stoji 400 kn /55 €.
Uplaćuje se u dva obroka:

  • prvi prilikom prijave 150 kn (20 €) kn ,
  • a drugi dio, 250 kn(35 eura) zaključno do 20. kolovoza 2018.

Uplatu izvršiti na žiro-račun Malog muzičkog ateljea:
IBAN: HR4323600001102633904, SWIFT: PBZGHR2x
s naznakom: za Ljetni orkestar, te obavezno navesti ime polaznika