Orkestri

   – gitarski

   – gudački

Komorna glazba

Model A
Ove godine po prvi puta komorni sastavi mogu prijaviti svoje sudjelovanje u ljetnoj školi kao zasebni kurs. Namijenjen je onima koji žele unaprijediti svoju vještinu komornog muziciranja unutar već formiranog istorodnog ili mješovitog sastava te na taj način intenzivnim radom, potkrijepljeni svježim umjetničkim idejama usavršiti svoj program.

Model B
Već treću sezonu za redom Youngmasters nudi mogućnost mladim solistima da steknu dragocjeno iskustvo u radu s Samoborskim gudačkim kvartetom na dva načina:

a) kao sastavni dio kvinteta s gudačima
youngmasters-petrit-kvartet

b) kao solisti s pratnjom gudačkog kvarteta
youngmasters-petra-gudacki-kvartet-2

Ovaj drugi način je osobito zanimljiv mladim gitaristima koji tijekom čitavog svog glazbenog obrazovanja iznimno rijetko, ili nikada, imaju prilike nastupati s gudačkim ansamblom. Jedinstvena je to prigoda za istraživanje dinamičkih i kolorističkih mogućnosti svog instrumenta u simbiozi s gudačima.

Sudjelovanje u projektu komorna glazba s maestrom Petritom Çekuom i Samoborskim gudačkim kvartetom namijenjena je instriumentalistima dovoljno iskusnim i zrelim da prepoznaju ovu iznimnu priliku glazbene nadgradnje.