Ana Horvat

KLARINET

25. – 30. 8. 2019.

Ana Horvat rođena je u Varaždinu. Svoje glazbeno obrazovanje započinje s 9 godina u klasi profesora Gordana Peršija u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje odmah pokazuje svoj izniman talent. Kroz svoje školovanje, kao solistica sudjeluje na brojnim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, gdje mahom osvaja prve nagrade i postiže visoke plasmane ( Hrvatska, Italija, Makedonija). Usavršavala se na majstorskim tečajevima kod priznatih hrvatskih i svjetskih imena.
Magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 2013. u klasi redovnog profesora Milka Pravdića. Bilateralnim sporazumom kao razmijenjeni student, učila je i na Akademiji za glasbo v Ljubljani od renomiranog slovenskog klarinetista Jože Kotara. 
Surađuje s priznatim hrvatskim orkestrima; Hrvatskim komornim orkestrom, Varaždinskim komornim orkestrom, Orkestrom Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Cantus ansabmlom za modernu glazbu te s Orkestrom Oružanih snaga Republike Hrvatske. Kao solistica nastupila je u Zagrebačku filharmoniju u Velikoj komcertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, te uz Hrvatski komorni orkestar i Orkestar Oružanih snaga u Hrvatskom Glazbenom Zavodu.
Momentalno djeluje kao glazbeni pedagog u glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu.

Predavači

2019.