Eva u orkestru

Iskustvo je pokazalo da komorno i orkestralno sviranje na Youngmastersu učenicima donosi najveće veselje. Doduše, ono se u redovnom glazbenom školovanju uvodi već u 3. razredu, ali se uz prenatrpan raspored tijekom školske godine na orkestar gleda kao na suvišnu obavezu. U ljetnoj školi, pak, učenici rasterećeni učenja i napornih školskih obveza, orkestralnom muziciranju pristupaju s puno većim interesom i entuzijazmom.

Zašto?

Razlog br. 1

Kroz muziciranje u novom ansamblu polaznici se upoznaju s mnogim vršnjacima iz drugih gradova i država, iz različitih škola i edukacijskih usmjerenja i, naposlijetku, iz različitih kultura. Njihova povezanost ostvaruje se kroz zajedničku ljubav prema glazbi i želji za napredovanjem. Kroz sviranje u orkestru stječu se nova prijateljstva, a zajednički nastup jača samopouzdanje na sceni.

Razlog br. 2

U stručnom smislu svakom učeniku ponaosob sudjelovanje u velikom gudačkom ansamblu donosi značajan napredak u razumijevanju orkestralne partiture i ovladavanju notnim tekstom á vista. Temeljitim sekcijskim probama kao i neizbježnim radom na dionicama s dirigentom i profesorima gudačkih instrumenata svaki pojedinac imat će priliku napraviti iskorak u vještini sviranja.

Razlog br. 3

Treći razlog zašto valja sudjelovati u Ljetnom orkestru leži u činjenici da će svi njegovi članovi postati aktivni sudionici velike festivalske svečanosti kroz koju će doživjeti atmosferu Youngmastersa što će im kao pozitivno iskustvo nesumnjivo ostati u trajnom sjećanju bez obzira hoće li jednog dana postati profesionalni glazbenici ili će se glazbom baviti iz ljubavi.

Razlog br. 4

Prijavom na Ljetni orkestar učeniku se također otvara prilika za praćenje individualnih satova ljetne škole violine te majstorskih tečajeva violončela i viole, slobodan ulaz na koncerte polaznika kao i na sva edukativna događanja u sklopu Youngmastersa.

Sve zajedno bit će za učenika/cu nemjerljivo velik poticaj za daljnji napredak u bavljenju glazbom i instrumentom.

Dobrodošli!

*NAPOMENA: Ukupna kotizacija za Ljetni orkestar iznosi 400,00 kn.

Redovni polaznici ljetne škole violine te majstorskih tečajeva violončela i viole ne prijavljuju gudački ljetni orkestar kao poseban program, već im je sviranje u orkestru/komornom ansamblu uključeno u cijenu kotizacije.

Prijavi se!

Program rada

  • ukupno 15  dionica i orkestralnog sviranja
  • slobodan ulaz na  sve majstorke tečajeve i koncerte polaznika
  • sudjelovanje u programu Komorna  glazba na ulici
  • nastup na Open air koncert
  • nastup na Gala koncertu
  • diploma o sudjelovanju u Youngmasters ljetnom orkestru

Prijava

Prijave su  moguće online klikom na link PRIJAVA .
Zadnji rok prijave je 30. 6. 2018.

Kotizacija

Kozitacija za Ljetni orkestar stoji 400 kn / 55 €..
Uplaćuje se u dva obroka: prilikom prijave 150 kn (20 €), a drugi dio, 250 kn (35 €) zaključno do 20. kolovoza 2018.

Uplatu izvršiti na žiro-račun Malog muzičkog ateljea:

IBAN: HR4323600001102633904, SWIFT: PBZGHR2x
s naznakom: za Ljetni orkestar te obavezno navesti ime polaznika.