YOUNGMASTERS GALA KONCERT

Park Samoborskog muzeja

Petak, 27. 08. 2021 u 20.30 sati

 

Youngmasters Gala Concert proslava je desetgodišnjice održavanja Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika u Samoboru. Na koncertu će nastupiti vrsni glazbenici, naši ugledni predavači i gosti, koji će raznolikim programom obuhvatiti skladateljske velikane europske klasične glazbe kroz povijest. Ovim smo koncertom također htjeli iskazati poštovanje prema hrvatskoj glazbenoj baštini te će dobar dio večeri biti posvećen upravo hrvatskim skladateljima.

Pozornica s velikim koncertnim glasovirom bit će smještena na otvorenom prostoru živopisnog parka iza starog dvorca glazbenika Ferde Livadića, a uz zanimljivo ambijentalno osvjetljenje, drveće i nisko raslinje postat će prirodna scenografija.  Video zid će  pratiti događanja na sceni i oko nje. Cijeli događaj bit će dostupan kao live stream koncert na YouTube platformi.

Broj ulaznica za LIVE koncert je ograničen na 100.

Ulaznice za Youngmasters Gala Concert dostupne su na: www.entrio.hr/event/youngmasters-gala-concert-970

 


 

Za raspored ostalih koncerta kliknite na: about-us/radna-koncepcija/youngmasters-festival/ 

Za ostale koncerte ulaz je slobodan. Zbog ograničenog broja polaznika i mjera zaštite od od Covid-a 19 molimo rezervirajte svoje mjesto putem online obrasca: Rezervacija ulaznica

YOUNGMASTERS RECITALI

Luka Lovreković, gitara

ŠIBENIK, 23.8., ispred krstionice Katedrale u 20.30 sati


Youngmasters prvi puta gostuje u Šibeniku. U suradnji s Glazbenom školom Ivana Lukačića iz Šibenika te susretljivim župnikom don Krešimirom Mateša, 23. kolovoza ispred krstionice Katedrale sv. Jakova, recitalom s početkom u 21.00 sati, predstaviti će se mladi hrvatski gitarist LUKA LOVREKOVIĆ, laureat 2.međunarodnog natjecanja Ida Presti.

Na programu su djela M. Giuliania, M. M. Poncea, J. Rodriga i A. Ginastere.

Sven Brajković, klavir

SAMOBOR, 24.8., Ljetna scena MMA u 20 sati


Recital iz kategorije Youngmaster Excellent održat će pijanist Sven Brajković, višegodišnji polaznik majstorskog tečaja klavira, a ove godine i jedan od naših službenih korepetitora.

Na programu su djela: J. S. Bach, L. van Beethovena, C. Debussya ,C. M. von Webera.

Márton Nagy, gitara

SAMOBOR, 26.8., Atrij Kavane Livadić u 20:00 sati


Mladi gitarist iz Mađarske, finalist i dobitnik 2. nagrade na Gitarističkom natjecanju Ida Presti 2020.

Povodom tog uspjeha održat će svoj nagradni recital, u četvrtak 26. kolovoza u Atriju kavane Livadić u Samoboru s početkom u 20.00 sati.

MoNo Guitar Duo

VARAŽDIN, 30.8., Velika koncertna dvorana GŠ u Varaždinu


Youngmasters po prvi puta gostuje u Varaždinu, a predstavit će nam Duo MoNo, gitaristički duo koji dolazi iz Rima. Svojim sjajnim nastupom na natjecanju Ida Presti osvojili su drugu nagradu i ovaj nagradni recital.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 30. kolovoza u koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu.

LukaLovreković
Sven Brajković
IMG_0426ff
MoNo Duo
Ulaznice možete rezervirati putem linka: Rezervacija ulaznica